ARTURO OBEGERO

MEET ARTURO OBEGERO

Absolvent prestižního studijního programu MA v Central Saint Martins v Londýně založil po krátké praxi u domu Lanvin vlastní módní značku v Paříži. Svůj osobitý estetický pohled na tvorbu popisuje stejnými přívlastky, jako rodné město a kraj, které ho významným způsobem ovlivnily - “podmanivé, poetické a agresivně krásné”. Arturo vyrůstal v bohémské surfařské rodině v Tapia de Casariego na španělských březích Atlantiku, obklopen melancholickou přírodou i architekturou. Ještě před vstupem na studia v Londýně se s podporou matky intenzivně věnoval scénografii a důkladnému rozvoji dovedností včetně tvorby střihů. K dramatickému prostředí ostatně ve své práci často inklinuje. Ať už to byla jeho kolekce vytvořená z divadelních opon, nebo nedávná zakázka pro operu v Curychu, kde oblékl inscenaci díla Orfeus a Eurydika. Arturo Obegero, silně ovlivněný světem tance, surrealistickými a neo-noirovými pohyby, vytváří romantické, smyslné a drsné modely, které záhy po založení ateliéru poprvé prezentoval na pařížském týdnu módy. Jeho aktuální pohled na práci souzní s přístupem klientů jako je Billy Porter, Troye Sivan nebo Mahmood.

V zatím posledním významném kroku své kariéry se spojil s domem PIGMENTARIUM, který oslovil s návrhem vytvořit ve spolupráci parfém. Pátý parfémem značky Pigmentarium a první ateliéru Arturo Obegero je výsledek roční práce i velkého uměleckého a osobního souznění obou mladách kreativních týmů. Pojmenován byl ve španělštině - AZABACHE (obsidián).

„Vůně a parfémy vždy inspirovaly část mé práce a byly pro mě skvělou příležitostí pro vyvolání emocí zcela novým způsobem. Parfém může o někom hodně říct. Je to nedílná součást osobnosti. Je to především zbraň hromadného svádění a jakýsi nápoj lásky. Kromě toho je pro mě důležitá spolupráce s dalšími mladými kreativci. Bylo mi potěšením strávit čas navrhováním této jedinečné a podmanivé vůně s Tomášem a Jakubem z Pigmentarium. Nemůžeme se dočkat, až se do vůně sami zamilujete.“ - Arturo Obegero, zakladatel a kreativní ředitel ARTURO OBEGERO.

AZABACHE
PIGMENTARIUM x ARTURO OBEGERO
COLLABORATION