PARADISO LIMITOVANÁ EDICE

PARADISO LIMITED EDITION

PIGMENTARIUM x MICHAELA FENKL

Mezi kmeny borovic probleskuje moře. Horký letní vzduch naplňují zvuky cikád a kvetoucí oleandry se pomalu pohupují nad hladinou bazénu. Takového, který je tady jen pro vás. Spolu se sklenkou ginu a osvěžujícími citrusy na jeho okraji. Vrací se bezstarostný čas parfému Pigmentarium Paradiso. Vůně grapefruitu, jalovce, pačuli a vetiveru

Právě dnes a jen pro toto léto představujeme striktně limitovanou edici citrusovo-kořeněné vůně, jejíž podoba vznikla v kolaboraci s vizuální básnířkou Michaelou Fenkl. Flakon i krabička parfému se proměnily v samostatný umělecký objekt, propojený s jedním ze symbolů bezstarostných prázdnin, s psaným textem.

Michaelina tvorba plná emocí, hledání i nacházení je charakteristická vizuální podobou slova. Celek, nebo jeho časti píše jistým rukopisem na papír nebo na cokoli, včetně látky či lidské kůže, tetovací jehlou. A ve vizuální podobě publikuje. Je autorkou sbírek básní, kolekcí oděvů pracujících se sebevyjádřením mladé generace i řady textů na vlastním těle. 

 

 

 



Michaela Fenkl, vizuální básnířka, vytvořila pro Pigmentarium sběratelskou sérii parfému Paradiso
.

Sdělení pocitů na flakonu parfému? Prohlášení k létu, k lásce, úvaha, nabídka ke hře každému, kdo flakon nebo jeho krabičku vezme do rukou. Pro Michaelu Fenkl byla tvorba pro značku Pigmentarium nejen výzvou, ale i splněným přáním. Protože jsou to právě vůně, které podněcují její představivost a pomáhají její mysli cestovat i znovuprožívat vzpomínky.

Na počátku byla proto jen vůně a čistý list papíru.

Myšlenky upoutané k letní noci na břehu moře dovedly Michaelu k formulování manifestu, do kterého vyjádřila pocity inspirované vůní Paradiso...






Hra se slovy a city se přenáší i na krabičku, jejíž originál autorka pokryla vzkazy a postoji. V přesné grafické podobě byla tato předloha přenesena na flakony a krabičky limitované sběratelské série parfému Paradiso, včetně sloganu celého díla: „Paralysed by my own paradise“.