GUILLAUME ROSSI

GUILLAUME ROSSI

KREATIVNÍ ŘEDITEL KAMPANĚ NOVÉHO PARFÉMU ORATORIO


Francouz Guillaume Rossi se v létě ujal uměleckého vedení připravované kampaně parfému Oratorio. Pro příležitost uvedení se tak stal vypravěčem příběhu nové vůně, který je zasazen do kontextu Prahy. Jen pár dnů před zářiovým představením novinky si o této práci v širším kontextu povídal s VOGUE CS. Celý rozhovor, který s Guillaumem vedla redaktorka Natálie Debnárová, teď přinášíme i vám.


Jsi kreativní ředitel, filmový režisér a umělec. Ve které z těchto profesí se cítíš nejlépe?
Jako multidisciplinární umělec bych řekl, že moje poloha kreativního ředitele a filmového režiséra je součástí procesu vytváření příběhu. Rád lidem vyprávím příběhy. Bez ohledu na způsob, nástroje nebo můj tým, částečně je to vždy zábavné a bláznivé, vynořují se ale také pochybnosti a obavy. Nemám pocit, že by některá část mé práce byla jednodušší nebo pohodlnější. Záleží na projektu.


Nová vůně Pigmentaria je inspirována vnímáním pražského genius loci očima cizince, což je přesně tvůj případ. Jak jsi to chtěl zachytit v kampani?
Chtěl jsem věrně zachytit prožívání své vlastní cesty. Chtěl jsem vyprávět příběh dvou lidí, kteří cestují Prahou, ale také sami v sobě. Pocit krásna ze setkání s novým člověkem, objevování nového místa a nové osoby. To je poselství kampaně


***


ORATORIO KAMPAŇ

Jen krok z ulice živě se proměňujícího města do šerosvitu kostela, který svou tvář nezměnil po staletí. Tam, kde proud světla prostupuje dýmem kadidla, a zhmotňuje tak jeho vůni. Tam, kde světlo vyniká o to silněji na pozadí nejtmavších zákoutí. Tam, kde se myšlenky na včerejšek a zítřek stanou vědomím přítomného okamžiku. Nejsilnějším motivem příběhu parfému Oratorio je střet protikladů. Okamžik zastavení mezi tím, co bylo a co teprve bude. Moment zpřítomnění.