KAMPAŇ 2022/23

CAMPAIGN 2022/23


Za rozměrnými bloky tónovaných skel se pohybují těžké zelené závěsy. Odhalují křehkou siluetu modelky i mimořádně minimalistický styling. Představujeme vám první pohled na novou kampaň Pigmentarium. Jako autor je pod snímky již počtvrté podepsána fotografka Hana Knížová. Právě její tvůrčí rukopis pomáhal vykreslit identitu domu Pigmentarium na samém počátku a za vůbec první spolupráci prezentující parfém Ad Libitum získala Hana prestižní ocenění Czech Grand Design. Zatímco první tři fotografické cykly byly interpretací jednotlivých parfémů, tedy Ad Libitum, Erotikon a Murmur, aktuální kampaň prezentuje průřez tvorbou parfumérského domu, ilustruje jeho hodnoty a odráží sebevědomí i osobitost jeho klientů.


PIGMENTARIUM PARFUMS BY HANA KNIZOVA



Důležitou úlohu v komunikaci zaujímá také pozadí, na kterém se příběh odehrává. Umělecky hodnotná architektonická díla vytvořená v Praze v průběhu dvacátého století práci značky Pigmentarium významně inspirují coby ideální pódium pro hru sofistikovaných vůní. Od funkcionalistické Winternizovy vily, poslední pražské práci Adolfa Loose, až po budovu Nové scény Národního divadla. A právě Nová scéna, esence brutalistní architektury osmdesátých let, snoubící intimitu s monumentálním pojetím, se stala dějištěm aktuální kampaně. Jedno z vrcholných děl architekta Karla Pragera, kterým na tehdy stoletou historickou budovu navázal ostrým protikladem a vytvořil jeden dech beroucí celek. Metry tmavého skla, impozantní plochy zeleného kubánského serpentinu, neopakovatelná fasáda tvořená skleněnými tvárnicemi světově proslulých umělců Stanislava Libenského a Jaroslavy Brychtové, výjimečné umělecké osvětlení interiéru i nečekané průhledy moderním prostorem na historické okolí. Charisma tohoto místa díky umělecké a ideové investici stále září a ideálně tím odráží hodnoty značky Pigmentarium, tedy propojení klasických témat s živou současností v jeden pokračující trend.    

Tým, který na realizaci spolupracoval: Hana Knížová, Foto. Tomáš Ric a Hana Knížová, kreativní vedení. Matouš Sedlák, video. Eliška H., Pure Model Management. Zuzana Kanisová, styling s využitím modelů Nehera a Marcel Holubec. Margita Skřenková, Muah.



kontext

Záblesk chromu a detail hnědé kůže. Křeslo, na kterém modelka v některých záběrech sedí, je viditelné jen minimálně. Pozornosti milovníků designu ale i tak jistě neuniklo a jeho příběh je dalším rozměrem kampaně. Pod názvem T2407 jej navrhl slovenský designér Viliam Chlebo. Architekt Karel Prager tento model vybral pro reprezentační části interiéru Nové scény a pro tyto účely vznikla ojedinělá kolekce čalouněná kůží. A právě tak, jako na záběrech z kampaně, vypadalo křeslo po slavnostním otevření Nové scény v roce 1983. Ačkoli původní mobiliář stále existuje, použitý objekt je zcela nový. Díky české řemeslné značce Nanovo byla spuštěna malosériová výroba křesel T2407 a tomuto dílu tak byl vrácen život
.