AD LIBITUM GALLERY

AD LIBITUM GALLERY

Představit vůni obrazem. Zasadit do kontextu motivy, které stojí za inspirací k novému parfému. Prožít imaginární chvíle někoho, kdo ho nosí.

Na kolekci fotografií, která vznikala záhy po dokončení každé vůně Pigmentarium, jsme nikdy nenahlíželi jako na kampaň. Vždy to pro nás byla poslední vrstva příběhu, do kterého je parfém zasazen. Díky téměř ideálnímu tvůrčímu napojení byla autorkou tohoto obrazového cyklu již čtyřikrát fotografka Hana Knížová. Poprvé stála za objektivem už při práci pro parfém Ad Libitum. Během prázdninových měsíců ve Winternitzově vile, dva měsíce před představením celé značky Pigmentarium. Do snímků se jí kromě elegantní a lehce nostalgické vůně podařilo vepsat i styl, který charakterizuje celou značku. Ať už jde o skryté sexuální napětí, nebo zasazení děje do unikátní architektury poslední ze slavných vil Adolfa Loose. Kolekce fotografií neunikla pozornosti odborné veřejnosti, a Hana tak mimo jiné díky ní získala za rok 2018 ocenění Czech Grand Design v kategorii Fotograf roku. Jako celek ji však téměř nikdo neviděl, ačkoli nejsilnější záběry pronikly do médií. Pigmentarium byla neznámá začínající značka a komunikace druhého parfému Erotikon se blížila.

Po pěti letech nám udělalo radost ohlédnout se. Silná energie je tady stále a spolu s ní i vše, co jsme si mysleli a cítili. Nově je zde ale početné publikum milovníků tohoto chypre parfému, kterým chceme celou práci znovu ukázat. V obnovené premiéře je zde pro vás.

DRUHÉ DĚJSTVÍ

K prvnímu parfému jsme se v obrazech vraceli už jednou. První, a tedy jen úzce prezentovaný parfém si zasloužil znovuuvedení v čase, kdy se tvorba domu Pigmentarium již etablovala. Druhou kolekci snímků, tentokráte v prostorách brutalistní architektury Karla Pragera a se sólistou baletu Fraserem Roachem, nafotil Jan Grombiřík. Vedle nich paralelně vznikal také krátký experimentální film Anežky Horové, Study Of A Dancer.

 


Tým, který na realizaci spolupracoval: Tomáš Ric & Hana Knížová, kreativní vedení. Hana Knížová, foto. Anežka Horová, video. Mariana Klang & Matyáš Neckář, model. Daniela Pilná, styling. Kristýna Hošková, muah. Winternitzova Vila, lokace.




Tým, který na realizaci spolupracoval: Tomáš Ric & Jan Grombiřík, kreativní vedení. Jan Grombiřík, foto. Anežka Horová, video. Fraser Roach, baletní tanečník.  Eliška Matějková, muah. Státní opera, lokace.